Què és el Feng Shui clàssic i com ens pot ajudar?

El Feng Shui és una tècnica mil·lenària d’origen oriental procedent de la filosofia taoista que treballa l’equilibri energètic de la persona i del seu entorn. Es tradueix com “vent i aigua”.

Per què vent i aigua? Per als antics mestres el vent i l’aigua tenen una gran influència sobre el “Qi” o energia de l’entorn. El vent desplaça el Qi i l’aigua el reté, així ens ajuda a fluir en connexió amb la natura, ja que tot forma part d’un conjunt.

Els antics mestres de Feng Shui eren grans observadors de la natura. Durant anys d’estudi van detectar que els cicles del temps, les formes naturals i la ubicació dels espais, incidien en el comportament i vivències de les persones. Van descobrir que, aplicant una sèrie de variables en els entorns, podien modificar els patrons de vida dels habitants. Per tant, el Feng Shui és una eina que ens permet millorar les energies dels nostres hàbitats.

A cada espai ens influeixen diferents aspectes, com les seves formes, distribució, els objectes que formen part d’aquest, els materials, textures, colors, el tipus d’ambient (si és més Yang o més Yin), les orientacions i l’entorn exterior. Influeixen també les característiques del terreny: com influeix la geobiologia en el nostre espai. En l’actualitat, també es tenen en compte factors artificials, com la contaminació electromagnètica, les influències de les ones microones, antenes de telefonia mòbil, entre d’altres.

El Feng Shui Tradicional o clàssic és la unió de l’Escola de la Brúixola o matemàtica amb l’Escola de la Forma. Aquestes dues teories han conviscut durant segles a la Xina i es pot considerar que són les que treballen amb més profunditat, ja que afegeixen el factor del pas del temps, considerant els espais o edificis com a organismes vius en constant evolució.

Com tot moviment cíclic, el Feng Shui clàssic considera que res és estàtic i tot està en moviment, com afecta el pas de les estacions, les fases lunars, les marees i també el factor magnètic terrestre. És per això que en un estudi de Feng Shui clàssic es contemplen les dates de construcció o reforma i la geobiologia del lloc.

El Feng Shui s’ha aplicat des de l’arquitectura antiga i tradicional xinesa fins a l’època actual en l’arquitectura contemporània. És així com gràcies a la connexió entre orient i occident, s’han anat adaptant els texts a la nostra cultura i podem beneficiar-nos d’aquesta tècnica mil·lenària que ens ajuda a millorar tant habitatges com negocis.

El Feng Shui és harmonia i pau, t’ajuda a fluir i a saber escollir el moment ideal en el moment adequat. Per tant, és una eina que ens permet millorar les energies dels nostres espais i alhora millorar a nivell personal, ja que ens ajuda a reconèixer aspectes que ens influeixen en la nostra vida i així ser conscients i poder fer un treball personal. Així i tot, hem de saber que totes les nostres vivències no depenen només del Feng Shui.

El Feng Shui treballa “l’energia de la terra”. Aquesta ens afecta una tercera part. Doncs també hem de considerar “l’energia de l’home” que segons els taoistes és la teva actitud davant la vida i “l’energia del cel” que ens ve donada per la nostra genètica i caràcter. Aquestes tres energies conformen “les 3 energies de l’home” i totes estan interconnectades i s’influeixen entre si. Així doncs, aplicar el Feng Shui no només és millorar el teu hàbitat, també és un camí cap el teu creixement personal.

El Feng Shui és la medicina de l’hàbitat. Si tens cura del teu entorn, el teu entorn tindrà cura de tú