La importància de naturalitzar els nostres espais

La importància de naturalitzar els nostres espais

Al llarg dels temps, la societat s’ha anat desplaçant cap a les grans ciutats on s’han concentrat la majoria de serveis, empreses i
habitatges. Això ha generat que els espais es redueixin per la manca de sòl a les zones més massificades i alhora el ciment ha anat guanyant terreny al natural del nostre entorn.

Tenint en compte que passem el 90% del nostre temps en espais interiors i que la majoria de població mundial viu a les grans ciutats, és important tenir en compte com ens afecta a nivell emocional i de salut viure en entorns més reduïts, amb menys llum natural i afectats per la contaminació que es genera en aquests ambients. És per això de la importància de naturalitzar més que mai els nostres espais i el nostre entorn.

I com podem contribuir? Doncs tenim moltes oportunitats i, per poc que fem, sempre sumarem.

A nivell de comunitat, ens podem implicar en els projectes de les nostres ciutats i comunitats que aposten per la sostenibilitat i l’ecologia. Donar suport a projectes on es prioritzin els entorns naturals i convidin les persones a gaudir-ne. Ser conscients de la importància de crear més pulmons verds a les nostres ciutats i prioritzar recorreguts que posin per davant les persones i els entorns més saludables.

A nivell personal, podem apostar també per iniciatives més sostenibles, com ara crear o recolzar les iniciatives de terrats i cobertes més verdes. Crear un hort urbà a la coberta o terrasses de la nostra comunitat o casa, que alhora ajuda a regular la temperatura interior dels nostres habitatges i entorns de treball i podem beneficiar-nos de vegetals km0 i més ecològics.
Naturalitzar i embellir els nostres espais interiors, finestres i balcons amb plantes, creant entorns més amables.

En aquest cas el Feng Shui és una eina que treballa per connectar-nos amb la nostra essència i alhora amb la natura. És per això que en naturalitzar els nostres espais també millorem les energies dels nostres entorns. Unes de les qualitats que tenen les plantes a Feng shui és que ajuden a rebaixar la intensitat i velocitat de les energies en alguns casos a causa del tipus de distribucions que provoquen la seva acceleració. També ajuden que flueixi millor una zona que té l’energia estancada, o també protegeixen de les formes arquitectòniques que puguin ser més agressives. I molt més. Com ja sabem, milloren l’aire en espais tancats i rebaixen la contaminació també produïda pels aparells elèctrics amb què convivim diàriament als nostres habitatges i llocs de treball.

És hora de tornar apostar més pel verd… tornar als nostres orígens
més naturals…. reconnectem? ser